Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (2024)

Alle christenen weten dat Pilatus het had gedaan markeren Op het kruis van Jezus Christus de inscriptie inri. Aan de andere kant wijken de meningen af ​​van de ware betekenis ervan. We hebben erg in -diepte onderzoek gedaan om duidelijker te zien. We zullen u daarom in detail de oorsprong en "ingi betekenis" op het kruisbeeld uitleggen.

Het kruis is al enkele eeuwen een christelijk symbool en daarom van geloof in God en in zijn enige Zoon. Het vertegenwoordigt de exacte plaats waar Jezus Christus de ziel heeft gemaakt. Deze gebeurtenis is voor ons christenen, heel belangrijk, omdat het de oneindige liefde symboliseert die de Heer heeft door zijn enige zoon op te offeren om onze perzikbomen te wissen. Nu is de vraag: wat betekent de inscriptie inri op het kruis van Jezus? Om alles te begrijpen, zul je in dit artikel vinden:

  • L 'Oorsprong van het christelijke kruis

  • Daar Christian Cross: een symbool van liefde

  • Daar Christian Cross: A Symbol of Hope

  • L 'Oorsprong van het acroniem

  • Daar Christelijke betekenis van het acroniem

  • De initialen van Christus zijn symbolisch voor alle christenen in de wereld!

Laten we het artikel nu beginnen.

De oorsprong van het christelijke kruis

Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (1)

Zoals u al zou moeten weten, moeten wij christenen het geloof behouden en het woord van de Bijbel verspreiden naar onze volgende. Het is daarom om deze reden dat we dit artikel hebben geschreven om u uit te leggen De geschiedenis van het kruis van Jezus Christus. Het is een essentieel symbool voor alle gelovigen over de hele wereld die zijn geboren door de vorm van het tau -kruis. En om te begrijpen wat Inscription inscriptie betekent, moet u eerst meer weten over de ondersteuning die niemand minder is dan het kruisbeeld zelf.

Het kruis vertegenwoordigt, zoals we hierboven hebben gezegd, een populair religieus symbool met alle christenen. Maar eerder werd het gezien als een teken van vervolging, omdat het nog steeds het instrument is van het doden van de zoon van de meester van het universum. In het allereerste begin konden de apostelen en de eerste christenen het kruis niet eens beschouwen als het symbool van de liefde van de Heer, omdat het nog steeds een zeer gewelddadig beeld terugkeerde. Destijds werd de kruisiging nog steeds beoefend als de ergste straf. Het lijden en de vernedering van de kruisverlening was ondraaglijk. Aldus was alleen ichtusvissen het meest symbolische teken van oude christenen. Het was maarTen tijde van de keizer Constantine dat het kruis een sterk symbool van het christendom is geworden. Dit is tegenwoordig altijd het geval en het zal waarschijnlijk niet veranderen.

Van de Ve eeuw, het kruis van Jezus Christus was aanwezig in de harten van alle christenen. Dit religieuze symbool wordt vaak geassocieerd met alles wat verband houdt met religie. Bovendien zijn er zelfs christelijke kruis -sieraden met de inscriptie Inri om gelovigen in staat te stellen hun geloof dagelijks te tonen. Het kruis is het beeld van de eenheid van christenen over de hele wereld.

We kunnen nu zien hoe het kruis een essentieel element in ons leven kan vertegenwoordigen.

Crucifix: een symbool van liefde

Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (2)

Het symbool van Jezus aan het kruis wordt beschouwd als zijn Een essentieel element van het christendom in de evangeliën, herinnert alle christenen eraan hoeveel de Heer en zijn Zoon een onvoorwaardelijke liefde voor hen hebben. Inderdaad, onze Heer vroeg zijn Zoon om zichzelf op te offeren om al onze vissers te wissen en daarom onszelf te bevrijden van het kwaad. Dit gebaar duwde Jezus Christus om al dit lijden te ondergaan naast een grote vernedering.

Hij leed om ons eeuwig leven aan te bieden en ons te redden van een grote straf. Dus hij gaf er de voorkeur aan om moeilijke tijden in onze plaats te leven om ons te bewijzen hoeveel hij van ons houdt.

"Inri": een heilig woord

Registratie «Inri " Gegraveerd boven Christus op het moment van zijn kruisiging is een detail dat veel belangrijker blijkt te zijn dan het lijkt. Als de Romeinen het daar hebben geplaatst om Jezus voor de gek te houden, zag de gelovigen het als een symbool van hoop.

Jezus ervaren een bijzonder tragische dood. Naast het fysieke lijden dat hij moest doorstaan, moest hij ook spot en denigratie van Romeinse soldaten dragen. Trouwens, het is om plezier te maken en te vernederen tot het hoogste punt dat deze laatste besloot om een ​​doornenkap op zijn hoofd te plaatsen. De inscriptie "Inri" is een middel om het Joodse volk ironisch genoeg te insinueren "Hier is uw koning».

Maar gezien de voortzetting van de gebeurtenissen waren de Romeinen bang. Wanneer de hemel plotseling donkerder wordt, had alle spot naar Christus niet langer een effect. Dit korte moment getuigt van het geheel grootheid van God, en dat zelfs als Jezus was aan het einde van het leven. Deze opeenvolging van gebeurtenissen heeft de hele ironische kant van de inscriptie "Inri" laten verdwijnen en heeft het een zeer symbool gemaakt dat nu al honderden eeuwen is voortgezet.

Bij het huis van DE Katholieken, alle representaties van de kruisiging Christus moet deze registratie presenteren. Het woord "inri" is heilig geworden en moet daarom goed worden gemarkeerd. Hij herinnert ons eraan dat Jezus onze koning en onze redder is. Zijn offer laat ons zien hoe God aan ons is gehecht.

The Sacred Cross: A Symbol of Hope

Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (4)

Het kruis symboliseert ook hoop. Inderdaad, Christus stierf, maar hij reanimeerde slechts enkele dagen later. Het is daarom een ​​teken dat al diegenen die de Heer volgen en die met geloof leven, kunnen profiteren van het eeuwige leven. Alle christenen die leven met de liefde van Jezus Christus in hun hart, kunnen daarom hopen te sterven en herbeleven aan God, de grote redder. Het is om deze reden dat het kruis van Christus een echt symbool van hoop is geworden.

Om niet te vergeten wat de Heer heeft gedaan om ons schade te berokkenen, moeten we sieraden bewaren die het heilige kruis van Christus vertegenwoordigen. Dit soort spel kan een onmiskenbaar geloof in het goddelijke symboliserenevenals de hoop op het eeuwige leven.

Nu gaan we het hebben over de INRI die vaak op de kruisbeeld wordt waargenomen.

De oorsprong van het acroniem

Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (5)

Inri is het acroniem van een Latijnse uitdrukking. Ze was gegraveerd op de Crucis Holdervan het kruis van Jezus Christus vóór zijn kruisiging. Over het algemeen toonde deze kleine tablet in de ogen van alle reden voor de veroordeling van een persoon. AcroniemInri heeft verschillende esoterische betekenissen en een zeer grote christelijke betekenis. Het is momenteel heel gebruikelijk om dit acroniem te vinden op verschillende schilderijen die het hangen van Jezus Christus benadrukken.

Inri vertegenwoordigt daarom een ​​Latijnse uitdrukking. Het is echter belangrijk om te weten dat de Holder Crucis is geschreven in drie verschillende talen, namelijk in het Hebreeuws, Grieks en Latijn. Bovendien spreekt het evangelie volgens Saint-Jean over dit onderwerp.

De herontdekking van de crucishouder

Als we over de geschiedenis spreken, in 326, vond de moeder van de keizer Constantijn die de keizerin is die Hélène het kruis van Jezus Christus vond tijdens een bedevaart in het Heilige Land. En het was te danken aan de registratie van de Holder Crucis dat ze de laatste kon herkennen.

Dus besloot ze de tablet terug te brengen naar Rome. En ze besloot om een ​​kamer in haar woning, het sessoriaanse paleis, te transformeren in een gespecialiseerde kapel om de tablet te huisvesten met de inscriptie.

Voor degenen die het niet weten, is het paleis momenteel de Basilica Santa Croce in GerusalemmeGelegen in Rome. En alle christenen die een bedevaart komen maken, kunnen een deel van de tablet zien in deze zeer populaire kapel en zeer gewaardeerd door gelovigen.🙏

De registratie op de tablet was niet echt het acroniem maar Een volledige tekst in drie verschillende talen. Wat ook opvallend is, is de betekenis van schrijven. Hebreeuws moet inderdaad, in tegenstelling tot andere talen, van rechts naar links worden geschreven. De zinnen in het Grieks en het Latijn werden echter ook op deze manier geschreven.Hier is een verklaring voor. Inderdaad, de Romeinen wilden de betekenis van het Hebreeuws schrijven imiteren. Dit omgekeerde schrijven kan daarom een ​​grote dubbelzinnigheid herinneren van het motief van de veroordeling van Jezus Christus.

Het is ook mogelijk om het acroniem Inri op schilderijen te vinden, kunstwerken en graven met de n omgekeerde manier geschreven. Hierdoor kunnen we dan de betekenis van de zinnen die op de oorspronkelijke tablet stonden, herinneren.

De christelijke betekenis van het acroniem "Inri"

Voor ons christenen kan Ingi betekenen IESVS nazarenvs rex ivdæorvm Of "Jezus de Nazarean, koning van de Joden". Pilate liet hem graveren op de Holder crucis van Jezus, omdat hij geen geldige reden vond om hem in Golgotha ​​te kruisigen. En ten tweede, omdat hij gewoon onze Messias voor de gek wilde houden. Trouwens, voordat hij gekruisigd werd, droeg de Zoon van God een doornenkroon en gekleed in een scharlakenjas. Hij was ook versierd met een riet dat de scepter benadrukte. Het is duidelijk dat de reden voor de dood van Jezus die aan het kruis werd genageld daarom was om zich voor te doen als de koning van de Joden. Dit impliceerde dat het niet was.

Maar voor ons christenen, Deze inscriptie betekent dat Jezus de koning van de Joden was en vandaag is hij dat Onze koning voor iedereen. De INRI kan worden gepresenteerd als een absolute waarheid voor alle gelovigen. Jezus van Nazareth werd inderdaad gedood aan het kruis in Jeruzalem zonder te zondigen. Daarom wilde hij, zoals zijn vader hem vroeg, zichzelf opofferde voor alle zonden en daarom voor iedereen die moest sterven vanwege alle schade die ze op aarde konden doen. Dankzij deze daad van moed (stierf aan het kruis) toonde hij zijn liefde voor ons. In ruil daarvoor leed hij veel, maar kwam terug uit de hemel dankzij de opstanding.

Voor ons christenen, Jezus Christus vertegenwoordigt daarom echt de koning der koningen En de Inri demonstreert het en bewijst het.

De initialen van Christus zijn symbolisch voor alle christenen in de wereld!

Met alle essentiële informatie die we in dit artikel hebben gegeven, weet u nu wat het acroniem Inri betekent over het kruis van Christus. Deze tekst kan u helpen om te leren over de oorsprong en de christelijke betekenis van het kruis en boven alle oorsprong en de betekenis van Inri. Hij kan je ook laten begrijpen dat je moet Volg het goddelijke pad om te profiteren van liefde en eeuwig leven.

De "betekenis van INGI aan het kruis van Jezus" vertegenwoordigt een belangrijk onderwerp dat vereist dat we enkele ogenblikken nodig hebben om zijn diepe betekenis te begrijpen. Aarzel dus niet om dit artikel met uw geliefden te delen, zodat zij zich ook bewust kunnen worden van het belang van deze inscriptie voor christenen. Je weet nu dat het net zo essentieel is als het kruis zelf.

Als u dit artikel over de betekenis van christelijke symbolen waardeerde, dan is ons artikel over De betekenis van het kruis van Saint André Zou je zeker kunnen behagen.

Een christelijk object van het kruis met de initialen van Jezus kan u helpen zo dicht mogelijk bij u een zeer belangrijke herinnering aan Jezus Christus te houden. Je kunt ook je geloof in de goede richting ontwikkelen. Je zult je geloof in God en zijn Zoon kunnen benadrukken. Een symbolisch religieus object kan je ook in staat stellen om zowel in hoop als in vreugde vooruit te komen dankzij de goddelijke aanwezigheid.

Inri: Insri's betekenis op het kruis van Christus | Christelijke kruis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5806

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.