App Store werkt niet in macOS, oplossing (2024)

De App Store is een integraal onderdeel van het macOS-ecosysteem en biedt gebruikers een overvloed aan applicaties om hun computerervaring te verbeteren. Zoals elk digitaal platform is het echter niet immuun voor haperingen en problemen.

Gerelateerde lectuur

  • Hoe gratis apps in de Mac App Store te downloaden zonder wachtwoord
  • App Store geeft 'Geen aankopen' weer voor eerdere aankopen
  • Hoe u uw recente Apple iTunes-aankopen op uw Mac of pc kunt bekijken
  • Fout 1004: Kan niet downloaden vanuit de App Store/iTunes
  • macOS: oplossing 'Kan niet worden bijgewerkt omdat het is terugbetaald of gekocht met een andere Apple ID.'

Of u nu te maken krijgt met verbindingsproblemen, onverwachte fouten of andere storingen, een niet-functionele App Store kan een aanzienlijke belemmering zijn. Dit artikel is bedoeld om u te begeleiden bij de stappen voor probleemoplossing en oplossingen om uw App Store weer actief te krijgen.

Voordat we ons verdiepen in App Store-specifieke problemen op macOS, is het essentieel om algemene onderliggende factoren aan te pakken. Factoren zoals een onstabiele Wi-Fi-verbinding, gebruik van een andere Apple ID, netwerkproxy-instellingen, VPN-configuraties met verhoogde beveiligingsinstellingen of potentiële downtime in de systemen van Apple kunnen de functionaliteit van de App Store beïnvloeden. In dit segment zullen we eerst deze algemene problemen wegnemen voordat we gespecialiseerde App Store-uitdagingen aanpakken.

App Store werkt niet in macOS: controleer uw internet

Kunt u verbinding maken met uw Wi-Fi en heeft u een sterk signaal via het netwerk? Kunnen andere Apple-apparaten verbinding maken met dit wifi-netwerk en toegang krijgen tot de app store? Controleer dit met uw iPhone of iPad.

Als u verbinding kunt maken met een sterke wifi en zonder problemen toegang kunt krijgen tot internet, gaan we verder. Aan de andere kant, als u prestatieproblemen ondervindt met Wi-Fi na het updaten naar de nieuwste versie van macOS, kijk dan eens naar destelde hier ideeën voor. (vooral rond de instellingen van 2,5GHz- en 5GHz-routerinstellingen).

Apple's serversysteemstatus voor de Mac App Store

Er zijn vaak momenten waarop Apple onderhoudsactiviteiten uitvoert met de Mac App Store en andere gerelateerde servers. Voordat u wijzigingen aanbrengt in de instellingen van uw MacBook om problemen met de App Store op te lossen, controleert u het volgendeApple-systeemstatusbladzijde. Je kijkt hier om er zeker van te zijn dat er naast de 'Mac App Store' een groen pictogram staat.

Bent u ingelogd met de juiste Apple ID?

Gebruikt u de juiste Apple ID om toegang te krijgen tot de app store? Dit is een controle-item voor lezers die de neiging hebben om meerdere Apple ID's te gebruiken. Eén ID voor iCloud en een andere ID voor de App Store. Zorg ervoor dat u de juiste Apple ID gebruikt.

Met de Veilige modus kunt u het besturingssysteem ontdoen van veel onnodige items, zoals systeemextensies,lettertypen, systeemcachebestanden, enzovoort. Maar dit geeft u ook de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat u bent ingelogd op het juiste account, zonder dat iets anders “in de weg zit”. Sluit de veilige modus af en controleer of het probleem is verdwenen.

Hoe de Veilige modus op Intel CPU's te openen

  1. Start uw Mac opnieuw op en houd snel de knop ingedruktShift toetsterwijl uw apparaat opstart.
  2. U kunt de Shift-toets loslaten zodra het inlogvenster op het scherm verschijnt.
  3. Log vervolgens in op uw Mac en u zou de Safe Boot-melding in de rechterbovenhoek van het scherm moeten zien.

Hoe u de Veilige modus kunt openenApple Silicon Mac's

  1. Start uw apparaat opnieuw op.
  2. Houd vervolgens de aan/uit-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt terwijl het apparaat opstart.
  3. U kunt de aan/uit-knop loslaten wanneer de opstartopties op het scherm verschijnen.
  4. Selecteer uw opstartschijf, druk op de Shift-toets en selecteerGa door in de veilige modus.
  5. U kunt nu de Shift-toets loslaten en inloggen op uw Mac.

Update uw Mac

Naast grote releases werkt Apple zijn computers regelmatig bij met verschillende bugfixes en patches die moeten worden geïnstalleerd. En soms is dit een vereiste voordat u kunt upgraden naar een nieuwere versie van macOS. Dus als u problemen ondervindt waarbij de Mac App Store niet werkt, kunt u als volgt uw systeem controleren op eventuele andere updates voordat u doorgaat.

Meld u af en weer aan met uw Apple ID

Sommige gebruikers melden dat ze geen updates op hun apps kunnen toepassen. De App Store toont een melding voor app-updates die in behandeling zijn, maar wanneer u klikt en de updates probeert te verwerken, wordt u gevraagd u aan te melden en nadat u uw inloggegevens hebt ingevoerd, gebeurt er niets.

Als je bent ingelogd bij Apple Music of de podcast- of tv-app, log dan uit via het menu-item 'Account' bovenaan. Meld u opnieuw aan bij de app en probeer vervolgens de Mac App Store te openen en controleer of u zich kunt aanmelden en de app-updates kunt toepassen.

Update apps via terminal

Gebruik Terminal om te updaten! Terminal installeert uw updates handmatig en zodra u klaar bent, start u opnieuw op en controleert u de Mac App Store opnieuw.

  1. Open de Terminal-app op uw Mac.
  2. Voer de volgende opdracht in, vervangen[naam]met de naam van de app die u probeert bij te werken:
    1. sudo softwareupdate -i [naam]
      App Store werkt niet in macOS, oplossing (2)
  3. Druk op de Enter- of Return-toets op uw toetsenbord.
  4. Voer desgevraagd het aanmeldingswachtwoord van uw Mac in en druk op Enter.

Als er een update beschikbaar is, ziet u de voortgang in het Terminal-venster. Omgekeerd krijgt u ook een melding als er geen update beschikbaar is.

Kan geen nieuwe apps installeren op macOS

Als u problemen ondervindt bij het installeren van nieuwe apps op macOS, is de kans groot dat dit te wijten is aan de nieuwe beveiligingswijzigingen op macOS. Wij hebben geschreven Agedetailleerd berichtwaarin de aanpak van dit probleem wordt behandeld.

Controleer of dit in uw situatie helpt. Dit is met name het geval bij apps van derden die u van internet probeert te downloaden. De ingebouwde, met macOS verbeterde Gatekeeper-module verhindert mogelijk dat deze apps worden geïnstalleerd.

Mac App Store leeg scherm en andere problemen op macOS

Als u een leeg app store-scherm ziet of uw app store-app gewoon vastloopt of tussentijds crasht op macOS Catalina, bekijk dan de volgende tips. Een truc die in het verleden heeft gewerkt bij het omgaan met vreemd gedrag in de Mac App Store, is het wijzigen van de systeemdatum/-tijd.

Om uw tijdzone naar een andere locatie te wijzigen

Cachebestanden uit de App Store wissen

Als de wijziging van de systeemdatum/-tijd voor u niet heeft gewerkt, kunt u proberen de cachebestanden van de App Store op uw MacBook te herstellen.

In cache opgeslagen geaccepteerde certificaten opnieuw instellen

Op macOS verwijzen de in cache opgeslagen certificaten naar digitale certificaten die eerder door een gebruiker of systeemproces zijn geaccepteerd en tijdelijk worden opgeslagen (of in de cache worden opgeslagen) voor snellere toegang bij daaropvolgende interacties. Deze certificaten maken deel uit van de bredere beveiligingsinfrastructuur van het systeem.

Wanneer u verbinding maakt met een beveiligde netwerkdienst, zoals een HTTPS-website, presenteert de dienst een digitaal certificaat om de identiteit ervan te valideren. De eerste keer dat u een certificaat tegenkomt, kan macOS u vragen het handmatig te accepteren of af te wijzen, vooral als het certificaat zelfondertekend is of niet is uitgegeven door een erkende certificeringsinstantie (CA). Eenmaal geaccepteerd, wordt het certificaat in de cache opgeslagen, zodat macOS u niet herhaaldelijk om hetzelfde certificaat hoeft te vragen.

Het doel van het cachen van deze geaccepteerde certificaten is het stroomlijnen en verbeteren van de gebruikerservaring door de behoefte aan herhaalde prompts te verminderen, terwijl ook de verbindingssnelheden voor bekende en vertrouwde netwerkdiensten worden verbeterd.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat als er ooit zorgen zijn over de legitimiteit van een certificaat of als een certificaat in gevaar komt, u wellicht de cache wilt wissen of deze in de cache opgeslagen certificaten handmatig wilt beheren om de veiligheid van uw verbindingen te garanderen.

  1. Open deVinderapp op je Mac.
  2. Klik op deGaanknop in de menubalk.
  3. Klik in het vervolgkeuzemenu opGa naar…
  4. Typ in de prompt die verschijnt/var/db/crls/
  5. Zoek de volgende bestanden:
    • crlcache.db
    • ocspcache.db
      App Store werkt niet in macOS, oplossing (3)
  6. Klik met de rechtermuisknop op de bestanden.
  7. SelecteerVerplaatsen naar prullenbakuit het vervolgkeuzemenu.
  8. Voer het beheerderswachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
  9. Start uw Mac opnieuw op.
  10. Open de Mac App Store om te zien of alles werkt.

Update of installeer uw macOS opnieuw met behulp van een combinatie-update

Er zijn twee soorten updates die uw Mac kan uitvoeren, en dat wist u misschien niet eens. De eerste daarvan is een macOS-combinatie-update die alle wijzigingen bevat sinds de oorspronkelijke release van de macOS-versie. Deze combo-updates kunnen worden gebruikt om uw Mac bij te werken vanaf elke versie binnen de belangrijkste OS-release.

De tweede optie heet een “Delta”-update, maar bevat alleen bestanden die sinds de laatste update zijn gewijzigd. Meestal zijn deze updates veel kleiner en kunnen ze worden gebruikt om macOS bij te werken vanaf de vorige versie. De enige uitzondering is als je van de ene grote release naar de andere gaat.

Het onderscheidende kenmerk van een combo-update is de mogelijkheid om problemen van een van de voorgaande updates op te lossen. Het is mogelijk om een combo-update opnieuw te installeren op een Mac om problemen op te lossen, zelfs als de Mac momenteel over de nieuwste macOS-versie beschikt. Het is echter absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er een back-up aanwezig is voordat u een update van welk type dan ook start, of het nu delta of combo is.

Je vindt combo-updates opApple's downloadsite, omdat deze niet verschijnen via het gebied Software-update in Systeeminstellingen.

Maak een nieuwe beheerdersgebruiker op uw Mac

Een andere optie die u heeft om te proberen de App Store weer aan de praat te krijgen, is door een nieuwe beheerder op uw Mac aan te maken. Hier leest u hoe u dat kunt doen:

Nu u een nieuwe gebruiker heeft aangemaakt, wilt u vanuit uw huidige account overschakelen naar dat account. Hier leest u hoe u dit doet:

  1. Klik op deApple-logoin de linkerbovenhoek van de menubalk.
  2. Klik in het vervolgkeuzemenu dat verschijntUitloggen…
    App Store werkt niet in macOS, oplossing (4)
  3. Nadat u zich heeft afgemeld, selecteert u het nieuw aangemaakte gebruikersaccount in het vergrendelscherm.
  4. Meld u aan met het wachtwoord dat u heeft aangemaakt.
  5. Nadat u bent ingelogd, opent u de Mac App Store.
  6. Log in bij de Mac App Store met uw Apple ID.
  7. Als dit niet werkt, probeer dan in te loggen met een andere Apple ID.

Conclusie

Het garanderen van een naadloze App Store-ervaring is cruciaal voor toegang tot essentiële applicaties en updates op macOS. Hoewel incidentele problemen deze ervaring kunnen verstoren, zouden de oplossingen die in dit artikel worden beschreven, moeten helpen bij het herstellen van de normaliteit.

Vergeet niet om uw Mac altijd up-to-date te houden met de nieuwste versie van macOS en regelmatig back-ups te maken om potentiële problemen preventief aan te pakken. Mochten de problemen aanhouden, overweeg dan contact op te nemen met Apple Support voor verdere hulp.

App Store werkt niet in macOS, oplossing (5)

Sudz (SK) is geobsedeerd door technologie sinds de vroege komst van A/UX op Apple en is verantwoordelijk voor de oorspronkelijke redactionele leiding van AppleToolBox. Hij is gevestigd in Los Angeles, CA.

Sudz is gespecialiseerd in alles wat met macOS te maken heeft, nadat hij in de loop der jaren tientallen OS X- en macOS-ontwikkelingen heeft beoordeeld.

In een vorig leven hielp Sudz Fortune 100-bedrijven met hun ambities op het gebied van technologie en bedrijfstransformatie.

App Store werkt niet in macOS, oplossing (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5741

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.